


Een restaurateur in Limburg rekent al sinds jaar en dag een bijdrage van 5 euro, voor bord en bestek, als iemand een hoofdgerecht wil delen. Maar opeens kwam zijn zaak negatief in het nieuws. Gasten besloten het bonnetje online te zetten, waarna er een discussie los barstte over gastvrijheid in de Nederlandse horeca.

Een veel gestelde vraag op het gebied van personeel. Mag een werknemer vakantie-uren meenemen naar het nieuwe jaar?

Hotels in Nederland wachten loodzware tijden door btw-verhoging op logies van 9 naar 21 procent. Hoe hotelier Joost van Damme die klap opvangt? 'Met eeuwenoude kernwaarden in een modern jasje.'

Sergio Herman heeft een nieuwe vestiging van zijn Frites Atelier geopend in Londen. De opening volgt op een serie sluitingen in Nederland en moet de opmaat zijn naar verdere, internationale uitbreiding.

Een primeur voor Nederland. Chef-kok Yotam Ottolenghi opent begin 2026 een restaurant in het Conservatorium Hotel in Amsterdam.

De mediterrane cocktailbar Nido, met een panoramisch 360° uitzicht over het park, is gelegen op de eerste etage van het Orchid House in Amsterdam.

Horecaondernemer Robér Willemsen opende onlangs zijn tweede Nonna's Cucina, nu in Nieuwerkerk aan den IJssel. Recent werden de private dining room en wijnkamer 'opgeleverd'.

Steeds meer restaurants stappen af van de klassieke menukaart. Van allergievriendelijke sauzen tot AI-gestuurde menu's en zelfs DNA-gebaseerde voedingsprofielen: de horeca beweegt richting hyperpersoonlijk dineren. Wat betekent dat voor de keuken, de service en de bedrijfsvoering?

Deze editie van Misset Horeca staat in het teken van Design. Je krijgt een overzicht van de trends en ontwikkelingen op het gebied van horeca interieur. Verder veel inspiratie van prachtig gestylde horecazaken: met internationale allure, monumentaal historisch of juist heel eigentijds.

Om extra omzet te creëren zien we steeds vaker 365-dagen terrassen, met een vertaling van concept, sfeer en inrichting die mensen binnen ook ervaren.

Wat zet je op de menukaart van je winterterras? Misset Horeca verdiepte zich in de trends voor gerechten op het winterterras en zette tips op een rij.

Hoe bereid je je het beste voor op de koudere seizoenen met een winterterras? Misset Horeca verzamelde tips van horecaondernemers.

Een pilot in Enschede rondom 'terrassen bij blurring' is horecaondernemers in het verkeerde keelgat gesloten.
GesponsordWanneer een horecaman met ruim drie decennia ondernemerservaring besluit zijn bedrijf te verkopen, verwacht bijna niemand dat hij weer opnieuw begint. Zeker niet in een centrum dat draait om gezondheid, energie en innerlijke rust. Maar juist daarin schuilt een boodschap waar veel horecaondernemers anno 2025 iets aan hebben.
GesponsordVoor zijn signaturegerecht tournedos Rossini kiest SVH Meesterkok Michel van der Kroft van 't Nonnetje in Harderwijk altijd voor Ierse ossenhaas. Zijn culinaire collega Richard de Vries van Savarin in Rijswijk verbindt ook graag zijn naam aan het grasgevoerde Ierse rundvlees. 'Het is een eerlijk product.'
GesponsordIn een markt waarin marges onder druk staan en personeel schaars is, zoeken horecaprofessionals naar slimme manieren om hun keuken efficiënter én winstgevender te maken. Slim inkopen is daarbij essentieel.
GesponsordDe koffieprofessionals van Mocca d'Or zijn er klaar voor: tijdens de Horecava 2026 nemen zij opnieuw een prominente plek in binnen het bekende koffiepaviljoen. En dat doen ze groter, innovatiever en inspirerender dan ooit. Q-grader en inkoopexpert Judith Konsten en Q-grader en topbarista Niels te Vaanhold vertellen wat bezoekers kunnen verwachten. Eén ding is zeker: als koffie belangrijk is in jouw zaak, dan wil je deze stand niet missen.
Gesponsord'Bij ons heeft de natuur het hoogste én het laatste woord', vertelt Valerie Jongeneel (43). Samen met chef-kok Joram Timmerman (46) runt zij het sfeervolle boutiquehotel Op Oost en het restaurant Kook Atelier in Oosterend op Texel. Hier komen de magie van de natuur en culinair genieten samen. Het koppel is trots op de Groene Michelinster die ze vorig jaar kregen en dit jaar mochten behouden: 'Het is een prachtige erkenning van ons concept.'
GesponsordGastvrij Rotterdam 2025 trok 534 exposanten, 20.624 bezoekers en een beursvloer die al in augustus volledig uitverkocht was. De organisatie ziet de belangstelling voor de volgende editie in 2026 opnieuw snel oplopen en lanceert een speciale beursactie voor exposanten. Daarnaast is de organisatie aanwezig op Horecava, met een gegarandeerd cadeau voor inschrijvers als exposant.
